2 Mayıs 2015 Cumartesi

Interstellar ( Yıldızlararası)

Zaman varoluş ile yokoluş arasındaki yolculuğumuzda bize her şeyin değiştiğini anlatan bir kavram. Bir başlangıcı  bir sona bağlayan, üzerinde bir irade sağlayamadığımız zaman üzerine, insanoğlu antik çağlardan beri  kafa yormuş ve yormaya devam ediyor.

Her başlangıcın sonu olduğu gibi üzerinde yaşadığımız Dünya'nın da bir sonu olduğu aşikar. Fiziksel sonlanışını insanoğlunun hızlandırdığı bir süreçteyiz. Peki sonun yaklaştığını bilsek ne yaparız? Her şeyin kötüye gittiği, yer küremizde yaşanılabilirliliğin artık kalmadığı zaman ne olacak?

İnterstellar ( yıldızlararası ) filminde bu soruya bir yanıt aranıyor. Güçlü görseller, sürükleyici bir kurgu ile başka dünyalar arayan insanoğlunun hikayesi. Kuantum, görelilik, solucan delikleri, zaman ve mekan üzerine teorilerin ışığında yapılmaya çalışılan bir yolculuk. Kendimizi evrenin merkezi olarak gördüğümüz küçük dünyamızda aslında evrenin aklımızın alamayacağı kadar bir genişliğe ve farklılıklara sahip olduğunu görebileceğimiz ve bu temelde küçük hayatlarımızı sorgulamamız gerektiğini hatırlatan bir film.

Eğlence ve heyecandan çok bilim ve düşünce üzerinden kurgulanmış olan bu bilimkurgu filmin kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yaşanılacak başka dünyalar aramak yerine muhtemelen bir eşi olmayan, olsa bile bulmamızın imkan dahilinde olacağını düşünmediğim dünyamızın,yaşanılabilirliliğini muhafaza edebilecek bir anlayışa tüm insanoğlunun erişebilmesi umuduyla...



Vizyon Tarihi (2s 49dk
Yönetmen:
Oyuncular:Matthew McConaugheyAnne HathawayMichael Caine
TürBilimkurgu , Dram
ÜlkeABD
Beyazperde  5,0
Basın  4,0 6 kritik
Kullanıcı  4,4 430 oylama 98 kritik,
http://www.beyazperde.com/filmler/film-114782/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..