10 Eylül 2015 Perşembe

34. Uluslararası İstanbul Tüyap Kitap Fuarı

Kitap severlerin her sene açılmasını dörtle gözle beklediği "İstanbul Tüyap Kitap Fuarı"  7 Kasım'da "Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak" teması ile açılıyor. Bu yıl 34' üncüsü yapılacak olan uluslararası fuarda Sarah Jio gibi ünlü yazarlar ve yüzlerce yeni kitap okurlarının karşısına çıkacak. 

İlk 4 gün açık olacak 'Ulusal Salon'da konuk ülke Romanya edebiyatı tanıtılırken, pek çok Romanya'lı ünlü yazar Türkiye'li okurlarla buluşacak. 


Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından Tan Oral "Onur Çizeri" seçilirken geçen sene ilk kez gerçekleştirilen "Mutfak: Yemek ve Kitap Buluşmaları" da ilk dört gün boyunca yazarların yapacağı interaktif sunumlar ve söyleşilerle gerçekleştirilecek. 

Fuarın en dikkat çekici noktası ise 100. yaşı kutlanan değerli yazar Aziz Nesin'i anmak için Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları tarafından organize edilen etkinlikler. Bu etkinliklerde Aziz Nesin'in yaşamı, edebi kişiliği ve eserleri tanıtılacak. Ayrıca "Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin" isimli bir sergi de gezilebilecek. 


Fuarın kapanış tarihi  15 Kasım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..