16 Temmuz 2015 Perşembe

Carl Sagan ve Mesaj

"Carl Sagan kimdir?" diye sorsalar şu şekil cevap verebilirim: "Bir bilim kahramanı." Evet bir bilim kahramanı çünkü bilimin, uzayın, bilimsel ve özgür düşüncenin toplum tarafından daha fazla benimsenmesine ve sevilmesine ön ayak olmuş, kitaplar, seminerler ve televizyon programlarıyla sürekli  toplum önünde bilimin ışığının daha da güçlenmesi için çalışmıştır. Dünya dışı akıllı canlılar üzerine araştırma ve
düşünceleriyle popüleritesini artırarak pek çok kişiye araştırmalarında ilham kaynağı olmayı başarmış, adını bilim ve insanlık tarihine altın harflerle yazdırmış bir bilim insanıdır Carl Sagan.

Sagan'ın eserleri arasında "Mesaj" adlı romanı özellikle tavsiye edebileceğim bir roman. Pulitzer ödüllü Sagan'ın, sinema filmi de yapılmış bu kitabında dünya dışından bir radyo sinyali alan ve bu sinyal peşinde koşan bir bilim insanın hikayesi anlatılıyor. Dünyaya yayılan bu mesaj üzerinden bilim ve karşıtları, farklı toplumsal sınıflar ve ülkeler arasındaki tartışma ve gerilimler anlatılarak, dünya dışı varlıklarla yaşanacak bir iletişim sonucunda toplumda yaşanabilecekler irdelenmiş. Farklı bir bakış açısı ve düşünce oluşturması açısından okunması gereken sürükleyici bir eser. 


Say Yayınları / Roman Dizisi
İstanbul, 2015
456 sayfa
Çeviren: Mehmet Harmancı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı seçeneklerdeki Anonim sekmesine tıklayarak kayıt olmadan yapabilirsiniz..